Nouă localităţi din Zona Metropolitană au constituit Direcţia pentru monitorizarea şi protecţia animalelor

Creşterea numărului de câini comunitari a ridicat la nivelul primăriilor din Zona Metropolitană problema creării unui adăpost pentru aceste animale şi posibilitatea ridicării lor de pe domeniul public. Iniţiativa aparţine a 10 primării, alarmate de creşterea numărului de câini comunitari şi de sesizările venite din partea cetăţenilor, care s-au constituit într-o asociaţie – “Direcţia pentru monitorizarea şi protecţia animalelor”. Membrele fondatoare ale asociaţiei sunt municipiile Codlea şi Săcele, şi localităţile Râşnov, Predeal, Sânpetru, Hălchiu, Hărman, Ghimbav, Cristian şi Bran.

* La Codlea se construieşte un adăpost

În urma întâlnirilor dintre aleşii locali şi Direcţia de Monitorizare a câinilor de la Braşov s-a decis construirea unui adăpost pentru câini comunitari în localitatea Codlea, fiind deja alocate şi fonduri pentru demararea proiectului. “Adăpostul va fi ridicat în apropierea firmei Protan, pe un teren aparţinând municipalităţii din Codlea, proiectul fiind deja aprobat de Consiliul Local. Centrul teritorial de îngrijire temporară a animalelor va cuprinde o clădire administrativă, depozite şi padocuri exterioare pentru cazarea câinilor. Animalele vor proveni de pe raza localităţilor membre în asociaţie şi nu vor fi din municipiul Braşov, care are o structură proprie pentru această problemă şi care nu este membru în asociaţie. Activitatea direcţiei va fi finanţată din contribuţia anuală a fiecărei UAT stabilită de Adunarea Generală a Direcţiei. De asemenea, direcţia va practica anumite tarife pentru solicitări venite din partea altora decât membrii asociaţiei”, a declarat Călin Ivan, viceprimarul municipiului Codlea.

Clădirea administrativă a centrului va avea ca funcţii recepţia animalelor, cabinet medical, bloc operator şi postoperator, farmacie veterinară, vestiare şi grupuri sanitare. De asemenea,vor exista şi depozite pentru hrană şi alte materiale, suprafaţa întregului centru fiind de aproximativ 3000 de metri pătraţi, iar capacitatea de cazare se va ridica la 700 de câini. Structura direcţiei este constituită dintr-o divizie medical veterinară şi dintr-o divizie de intervenţie – inspectori. “Până acum a fost realizată o parte a investiţiei, fiind achiziţionată o maşină special utilată şi dotată cu aparatură conform standardelor europene în materie. S-au achiziţionat şi substanţe, medicamente, armament, istrumentar medical şi cuşti necesare pentru desfăşurarea activităţii. Au fost obţinute autorizaţiile şi avizele necesare derulării activităţii conform normelor legale”, a mai afirmat Călin Ivan.

R.G.

Un Commntariu

Lasa un comentariu

E-mailul dumneavoastra nu va fi facut public. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

*